♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Awkward. : Kollar Yukarı, Eziklik Aşağı

MTV’nin dizi atağı artarak sürüyor… Yaz sezonunu kült uyarlaması “Teen Woolf” ile açan kanalın diğer tazesi “Awkward”, gençlik komedisi olarak ekranda yerini alırken şimdiden onuncu bölümünü gördü bile. Ki tökezlemeden bu kadar bölüm yayın görmek kanal açısından da, dizi açısından da başarı kıstası olarak görülebilir.

Aslında tipik bir teenage komedi drama dizisi gibi Awkward, klişelerle sık sık burun buruna gelsede, karakterlerinin ilk bölümden oturmasıyla durumu kıvırıyor ve izlenebilir anlar yakalıyor. Zaten türünde doğan boşluğu tek başına kapamaya çalışırken, birde buna planlı ve iyi işleyen senaryo eklenince gelen başarı şaşırtıcı olmuyor.

Lauren Iungerich’in yaratıcısı olduğu dizi, 1974 doğumlu genç bir kalemden çıktığını gösterir anlar içeriyor ki, 80’lerin önemli gençlik filmlerini referans göstermesi bunlara örnek olarak verilebilir. Pilot bölümü 19 Temmuz’da ekrana gelen dizi, 22 dakikalık süresini iyi kullanan bir pilot olarak öne çıkıyor… Konusunu ve karakterlerini bir çırpıda anlatıp, eğlenceli bir giriş yapıyor. Kaymağını ilerleyen bölümlerde yiyeceği durum komedisini yaratmasıda uzun sürmüyor. Bu durumu sürekli kullanma yoluna da sapma, bıktırma yanlışına düşmemesi de gayet iyi.

Ezik kızımız Jenna, okulun neredeyse hiç bilinmeyen kişisi, üç arkadaşa sahip… Gelen bir isimsiz mektupla şaşırıyor önce… Tipik bir eziğe yazılmış, ey genç titre kendine gel harekete geç minvalindeki bu mektupla şaşıran kızımız, banyoda yaşadığı olay sonrası iyice eziliyor. Bir dizi aksilikle gözünü açtığında, intihar girişiminde bulunma damgası yemiş bile çoktan. Birde üzerine, kolunun sürekli havada kalacak olması eklenince iyice çekilmez hale geliyor hayat…

Awkward’ın meselesi de tamda bu… Talihsiz bir olayın, bir eziğin popülerliğe adım adım ilerleyişine tanıklık etme vaadi ilk bölümden ortaya çıkıyor. Dile kolay serde popüler gence duyulan aşkta mevcut. Doğru rol seçimleri, başarılı yan karakterlerle sevimliliğini arttıran dizinin, rehber öğretmeni Valerie hemen dikkat çekenlerden. İlerleyen bölümlerde de onu izleyenler mevcut.

One Tree Hill’in Samantha’sı olarak hatırlayacağımız Ashley Rickards’ın başrolde parlama fırsatı olan Awkward’ın diğer dikkat çeken isim Desi Lydic… Rickards’ın yer yer Juliette Lewis’i andırması bir yana, özellikle Lydic’e yeni Jenna Elfman dememek neredeyse imkansız. Hem oyunculuk hemde fiziksel olarak çok benzemesi yer yer şaşırtıyor.

John Hughes klasikleri, Sixteen Candles, The Breakfast Club ve Pretty in Pink’i referans alan dizi, bu dizilerle büyümüş kuşağı da ekranlara beklerken, eğlenceli 22 dakka vadediyor… Yeni gençlik dizisi arayanların gözatmasında fayda var…

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template